BeautyBær – Spis deg vakker!

Categories Blogg, Hudpleie, Matprat

Vil du ha en sunn, strålende hud, kan du finne svaret i naturens små vidunder: bær. Disse herlige fruktene er fulle av smak og livlige farger, og er ikke bare en godbit for smaksløkene, men også en velsignelse for huden.

Fullpakket med essensielle næringsstoffer og antioksidanter, gjør det å spise bær underverker for kropppen, og hudens helse og utseende.

Morsomt å plukke selv!

Hvorfor er disse bittesmå fruktene hudens beste venn?

  • Antioksidant Powerhouse: Bær, enten de er jordbær, blåbær, bringebær eller bjørnebær, er rike på antioksidanter som bekjemper frie radikaler (ustabile molekyler) som skaper kaos på huden vår og fører til for tidlig aldring, matthet og ujevn hudtone. Antioksidantene i bær hjelper til med å nøytralisere frie radikaler, beskytter huden vår mot oksidativt stress og styrker hudens naturlige forsvarsmekanismer.
  • Hudens utstråling og vitalitet: Å spise bær kan bidra til en strålende og ungdommelig hud. Den høye konsentrasjonen av vitaminer, spesielt C-vitamin, som finnes i bær bidrar til å stimulere kollagenproduksjonen. Kollagen er essensielt for en elastisk og fast hud. Resultatet? Glattere, fyldigere hud med reduserte fine linjer og rynker, og en naturlig glød som kommer innenfra.
  • Antiinflammatorisk effekt: Disse bittesmå fruktene har en super-kraft når det kommer til antiinflammatoriske egenskaper. Fullpakket med antioksidanter og fytokjemikalier (plantekjemikalier som stimulerer kroppens naturlige forsvar), har bær vist seg å bidra til å bekjempe betennelser i kroppen. Å inkludere bær i kostholdet ditt kan støtte din generelle hudhelse og lindre inflammatoriske hudsykdommer.
  • Beskyttelse mot solen: Bruk solkrem! I tillegg, kan regelmessig inntak av bær redusere risikoen for for tidlig aldring forårsaket av soleksponering.
  • Hydrering og Detox: Fukt er avgjørende for sunn hud, og bær har høyt vanninnhold, som bidrar til å holde huden fuktig og smidig. I tillegg hjelper fiberinnholdet i bær til avgiftning, og fremmer eliminering av giftstoffer og avfall fra kroppen vår, noe som fører til sunnere og mer strålende hud.

Forkjellige typer bær

  • Jordbær: Disse saftige røde bærene er ikke bare en sommerfavoritt, men også en vitamin-kraftpakke. Fullpakket med C- vitamin øker jordbær kollagensyntesen, og gir huden vår et ungdommelig, fyldig utseende. De inneholder også ellaginsyre, som bidrar til å gi oss energi og reduserer risikoen for for tidlig aldring. Jordbærs milde eksfolierende egenskaper kan bidra til å fjerne døde hudceller, og avsløre en jevnere og lysere hudfarge.
  • Blåbær: små blå skjønnheter som er en vitaminbombe. Rike på antioksidanter som beskytter huden mot skader forårsaket av frie radikaler. De høye nivåene av C-vitamin i blåbær øker kollagenproduksjonen, og holder huden fast og smidig. I tillegg har antocyaninene som finnes i blåbær anti-inflammatoriske egenskaper.
  • Bringebær: Fullpakket med A-vitamin C-vitamin som bidrar til en sunn hudcelle-regenerering og gir oss en ungdommelig hud. Disse bærene inneholder også naturlige forbindelser kalt ellagitanniner, som har vært knyttet til å redusere betennelse i kroppen og holde cellene våre friske og sunne. Bringebærs høye fiberinnhold hjelper kroppen med eliminering av giftstoffer og avfall, noe som fører til sunnere og mer strålende hud (og kropp).
  • Bjørnebær: er en rik kilde til antioksidanter, spesielt C-vitamin og E-vitamin. Denne kraftige kombinasjonen bidrar til å beskytte huden mot oksidativt stress, øker kollagenproduksjonen og forhindrer for tidlig aldring. Bjørnebær er også høy i fiber og kan hjelpe til med å opprettholde den sunn fordøyelse.
  • Tranebær: er kanskje mest kjent for sin rolle med å forebygge urinveisinfeksjoner, men fordelene til disse bærene strekker seg også til huden. Disse syrlige bærene er fulle av antioksidanter, inkludert C-vitamin og E-vitamin som bidrar til å bekjempe frie radikaler og beskytte huden mot miljøskader. Tranebær har også antibakterielle egenskaper som kan være fordelaktige for de som er utsatt for akne, kviser eller uren hud.

Oppskrifter med bær

Jeg liker å spise dem rett fra kurven! Eller i en god smoothie. Også elsker jeg å duppe jordbær i melkesjokolade i ny og ne… men vet ikke helt om jeg skal kalle det en oppskrift. Send meg gjerne din beste oppskrift med bær!! 🙂

Ikke så sunt kanskje, men utrolig godt 🙂

Neste gang jeg leter etter en snack eller et fruktig tillegg til måltidene mine, vil jeg gripe bærene og la dem få gjøre magien sin!

Klem fra Beauty & Skin Norway ❤️❤️❤️

2 kommentarer

2 thoughts on “BeautyBær – Spis deg vakker!

    1. Hei Mette! Jaaa, norske bær er herlige!! Vil gjerne spise enda mer av det så har du en god oppskrift å dele med meg så er det kjemoefint 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *